Een manier van leven. 
"Door puur te eten voel ik mij lichamelijk en geestelijk licht, waardoor mijn creativiteit en geluk kan stromen."

 

Over mij

Home

Mijn passie en zoektocht naar gezonde voeding ontstond 25 jaar geleden. Mijn partner had al op jonge leeftijd psoriasis, ik had vaak last van spastische darmen. Vanuit liefde, zorgzaamheid, enthousiasme en nieuwsgierigheid ontstond mijn verdieping en grote interesse in voeding, spiritualiteit, energie en gezonder leven. Hoe reageert mijn lichaam op voeding? Stap voor stap kwam ik tot inzichten door heel veel te lezen, uit te pluizen en opnieuw leren voelen. Het werd een reis van vegetariër naar biologisch eten, e-nummer vrij, schimmelvrij, suikervrij, gist vrij en glutenvrij. Inmiddels is mijn partner vrij van psoriasis en ik heb nauwelijks last van mijn darmen. 

Mijn ervaring is dat ik me lichamelijk en geestelijk licht voel, door het zo puur mogelijk eten, waardoor mijn creativiteit en geluk kan stromen. Liever puur is een manier van leven geworden.

Verder heb ik 3 jaar lessen gevolgd bij een natuurgeneeskundige/ acupuncturist, ik heb daar Reiki beoefend en kennis verkregen in de Chinese en Indiase geneeswijze. Aansluitend volgde ik een Guasha opleiding, Guasha is een lichaamsbehandeling die ontgift en zuurstof naar de cellen brengt. 

Ik geniet intens van het leven. Wat mijn leven vervult is te verwoorden in dankbaar zijn, tevreden zijn, mijn hart volgen, liefde uiten, veel ontspanning, natuur en bewegen, muziek luisteren, go with the flow, blijven leren en een zo open mogelijke blik naar de zichtbare en onzichtbare wereld. Verwonderd blijven.

Een cursus in wonderen is mijn esoterische leerpad, het verrijkt mij geestelijk. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden, dit is de weg die mij past. 

Het kookboek

Onze dochter van 12 heeft het elke dag over het heerlijke avondeten daar verheugt ze zich bij het wakker worden al op. Op een dag kwam met grote overtuiging en liefde uit haar de opmerking:

"Mama wat ga je weer voor lekkers maken vanavond?"

Dat was het moment dat mijn hart opende om te zien wat zo dichtbij lag. De geboorte van mijn kookboek. Recepten komen als vanzelf, regelmatig in mij op, die bij onze levensstijl passen. En hoe gaaf is het als ik jou daarmee mag en kan inspireren.

Mijn kookboek is nog niet klaar, het is een groot proces. Nog even geduld dus!

Hieronder alvast een voorproefje! Kijk ook eens op mijn Facebook pagina Liever Puur.

KIKKERERWTEN

 

In een koekenpan een scheutje olijfolie zachtjes verwarmen.
Daarin:
3 tomaten in blokjes gesneden
2 rode uien fijngesneden
Naar smaak toevoegen:
Zout, peper en gedroogde Italiaanse kruiden
5 minuten zachtjes laten garen.
1 pot kikkererwten, uitgelekt erdoor. Nog 1 minuut verwarmen en klaar.

Heerlijk als lunch of bijgerecht met (of zonder) buffel- mozzarella. 


Filosofie

In het oude India wisten heiligen precies wat goed is voor ons lichaam. Voedsel dat in staat van goedheid verkeert, vergroot onze mogelijkheden. Je lichaam voeden met zuiver voedsel vergroot je innerlijke kracht. 

Als we voedsel eten zoals fruit, groente en granen dan verlicht dat je bewustzijn. Puur eten is goed verteerbaar, dit soort voedsel creëert van nature geluk en blijheid in je hart.

Als je voedsel tot je neemt dat je bewustzijn vergroot dan neemt je kracht op alle gebieden toe. Dan ben je geconcentreerder en sterker gericht op je doelen. En je krijgt meer inzicht in de doelen die je wilt bereiken.

Echte kracht komt vanuit het bewustzijn. 

De geest heerst over de materie.

Bron: Satvik